Menu Close

Як розтопити сало на жир правильно та швидко

Ставимо каструлю на плиту і вмикаємо найсильніший вогонь. Протягом перших 15 хвилин обсмажуємо шматочки сала без кришки, не забуваючи помішувати. Нам потрібно досягти утворення тонкої рум'яної скоринки і початку витоплювання жиру. Не забувається кожні хвилини 3 помішувати вміст посуду, щоб сало не підгоріло.14 травня 2017 р.

Як правильно розтопити свинячий жир?

Свинячий топлений жир – продукт тваринного походження, витоплений із сала свині. Сировина замочують у підсоленій воді, очищають від забруднень та залишків м'яса, ріжуть на невеликі шматки, нагрівають на повільному вогні. Шкварки виймають, смалець розливають у скляну чи керамічну тару. Харчова цінність на 100 р.

Чому не топиться сало?

М'яке сало та несмачне м'ясо бувають у свиней, яких годували кукурудзою, картоплею, висівками та гречкою. Поганий запах свинині надають корми з сої, вівса, рибного борошна. Якщо тваринам давали багато соняшникової чи лляної макухи, сало зернисте, м'яке. Воно добре маже, але не топиться на смалець.