Мед і цукор є двома найбільш поширеними продуктами, що використовуються в харчовій промисловості та в домашній кулінарії. Вони обидва солодкі і додають смак у різні страви та напої. Однак у них є різні джерела та процеси виробництва.
Мед вважається найдавнішим солодким продуктом. Він виготовляється бджолами з нектару квітів. Вміст цукру в меді може змінюватись в залежності від його походження та складу, але в середньому становить близько 80%. У меді також містяться різні корисні речовини, такі як вітаміни, мінерали та антиоксиданти.
Цукор, з іншого боку, виходить із цукрових буряків або цукрової тростини. У процесі виробництва цукор піддається очищенню та рафінуванню. Чистий цукор складається із 100% цукру. За вмістом цукру цукор перевершує мед, проте він не містить жодних корисних речовин, які є в меді, оскільки вони видаляються в процесі очищення.
Товар | Вміст цукру, % |
---|---|
Мед | 80 |
Цукор | 100 |
Мед містить менше фруктози та глюкози в порівнянні з цукромале при цьому в ньому більше калорій. Пропорції глюкози та фруктози в меді та цукрі різні: цукор складається на 50% з фруктози та на 50% з глюкози, мед містить 40% фруктози та 30% глюкози, а також воду, пилок рослин, мінерали, включаючи магній та калій.
Що краще за ложку меду чи цукру?
Незважаючи на те, що в чайній ложці меду калорій більше, ніж у чайній ложці цукру – мед набагато солодший, ніж цукор. Таким чином, вживаючи мед замість цукру протягом дня, наш організм отримує приблизно вдвічі менше калорій.
Чому цукор краще заміняти медом?
У меду знижений глікемічний індекс У глюкози він дорівнює 100 одиниць. Глікемічний індекс цукру складає 80 одиниць, а медузавдяки тому, що в його основі фруктоза – всього 20 одиниць. При великому вмісті фруктози в медо-го глікемічний індекс становить 50 одиниць.
Що буде, якщо замінити цукор на мед?
Мед У меду є одна дивовижна властивість: прості, що містяться в ньому. цукру миттєво всмоктуються у кров. У цьому вивільняється дуже багато енергії. Так що мед – Відмінний замінник цукру у тих випадках, коли ви відчуваєте сильну втому.