Як коптити рибу скумбрію гарячого копчення?
Скумбрія гарячого копчення
- Розморожуємо рибу.
- Видаляємо нутрощі та зябра.
- Добре промиваємо.
- Натираємо зовні і всередині сіллю та перцем, приправою.
- Укладаємо рибу в ємність, ставимо в холодильник на 5 годин.
- Перед копченням, Рибу викладаємо на паперовий рушник, і даємо їй обсохнути 30 хвилин.
На чому коптити рибу гарячого копчення?
Підготовлену рибу кладуть на укріплені вгорі палиці, під нею розводять багаття, підкидаючи в нього вільхові та осинові гниляки, шишки, вологе листя, щоб тушки обтікав густий гарячий дим. Через 1-3 години (залежно від величини тушок) риба буде готова до вживання.