Menu Close

Скільки розеток має бути в спальні: рекомендації та правила встановлення

Коли проектується спальня, одним із важливих питань є встановлення необхідної кількості розеток. У наш час, коли все більше електричних приладів використовуються у повсякденному житті, зручність та безпека мають першорядне значення. Недолік розеток може спричинити незручності, а надлишок може призвести до нераціонального використання електроенергії. Тому визначення оптимальної кількості розеток у спальні є важливим моментом у створенні комфортного простору.

Основний фактор, який слід враховувати при розгляді питання про кількість розеток у спальні, – це потреби та звички власників приміщення. Визначте, скільки електроприладів використовуватимете: телевізор, комп'ютер, зарядний пристрій для мобільного телефону, настільні лампи та інші пристрої. Подумайте про розташування меблів та можливість підключення електроприладів без використання довгих подовжувачів та шнурів.

Також варто пам'ятати про зручність використання розеток. При розміщенні розеток у всіх кутах кімнати можна зручно підключати прилади в будь-якому місці і не заплутатися в проводах. Розетки можуть бути розміщені на стінах, наприклад, поруч із ліжком для підключення зарядного пристрою для мобільного телефону та нічної лампи, а також біля робочого столу або шафи для підключення комп'ютера та інших пристроїв.

Скільки розеток має бути у спальні
Кількість спальних місцьКількість розеток, що рекомендується
12
23
34
45
56

Електроточки у спальні У спальні основну увагу варто приділити зоні відпочинку. 2-3 розетки краще розташувати з кожного боку ліжка чи дивану, Оптимально – над тумбою або приховати їх в столешнице.25 черв. 2019 р.

Скільки розеток має бути у спальній кімнаті?

У спальні має бути близько восьми розеток: По дві розетки з обох боків від ліжка для заряджання телефону та підключення настільної лампи. Чотири розетки на протилежній стіні для підключення телевізора, ТВ-приставки, колонок та інших розважальних систем.

Скільки розеток робити у ліжку?

Розетки біля ліжка Біля ліжка має бути щонайменше дві розетки з кожного боку. Традиційно їх розташовують над тумбочками. Нижній край розетки в ідеалі – на 10-15 см вище за тумбочки.

Як зрозуміти, скільки розеток потрібно?

Ми рекомендуємо з кожного боку від дивана розташувати щонайменше по дві розетки. Якщо в квартирі житиме молода пара, то кожному з них потрібно по дві розетки, щоб поставити телефон і/або ноутбук на зарядку, і бажано зробити це незалежно один від одного.

Як правильно розмістити розетки біля ліжка?

Класичних варіантів кілька – вибирайте близький вам.

  1. Блок із двох розеток над тумбочками — на 15 см вище. …
  2. Блок із двох розеток між ліжком і тумбочкою в спальні, якщо вони не будуть розташовуватися впритул.
  3. Блок із двох розеток біля ліжком на стіні – на висоті 30-90 см від підлоги, якщо тумбочок немає.