Menu Close

Оптимальний час для посадки петунії на відкритий ґрунт

Петунії – це красиві та яскраві рослини, які є чудовою прикрасою для садів, балконів та веранд. Вони чудово виглядають у горщиках, квіткових клумбах і висячих кашпо. Однак, щоб петунія добре росла і радувала око своїми квітами, необхідно правильно вибрати час та місце для посадки на вулиці.

Насамперед важливо знати, що петунії є теплолюбними рослинами. Вони не переносять заморозків та прохолодних температур, тому слід відсадити їх на вулицю лише після повного закінчення заморозків навесні. Зазвичай це відбувається наприкінці квітня чи на початку травня, залежно від кліматичних умов вашого регіону.

Однак, окрім температури повітря, необхідно враховувати й інші фактори при виборі часу для посадки петунії надвір. Наприклад, не рекомендується висаджувати рослину відразу після дощу або під час сильного вітру. Вологий ґрунт може спровокувати гниття коренів, а сильні пориви вітру можуть пошкодити ніжні стебла та листя квітів. Краще почекати, доки пройдуть дощі та вітри вщухнуть, щоб створити оптимальні умови для зростання та розвитку петунії.

МісяцьТемпература повітряЙмовірність заморозківТерміни посіву петунії на вулиці
Квітень5-15 ° СВисокаСередина травня
Травень10-20 ° СПомірнаПочаток травня
Червень15-25°СНизькаКінець травня

Планувати посадку розсади петунії у відкритий ґрунт потрібно заздалегідь. Краще призначити цю процедуру на кінець квітня-середину травня (залежно від особливостей клімату у вашому регіоні). Основна умова – повинна пройти загроза ґрунтових заморозків, а ґрунт повинен прогрітися не менше ніж до +10℃.6 березня. 2023 р.

Що любить петунія сонце чи тінь?

Рецепт тут один: чим більше сонця, тим краще. Деякі сорти, зазвичай з дрібнішими квітками, порівняно непогано ростуть в півтіні. Але кілька годин прямого сонця потрібно всім. Петунія – рослина не для темного кута!

У якому місяці саджати петунію?

Жителям середньої смуги Росії та Підмосков'я краще садити насіння у лютому. Для кущових петуній оптимальний період від 21 лютого до середини березня. Для ампельних сортів – від першої половини і до кінця лютого. До травня півня вже добре сформується і її можна буде садити на клумби.

Коли можна висаджувати петунію у кашпо надвір?

Посадка петунії у відкритий ґрунт У відкритий ґрунт петунію садять у червні, коли всі заморозки вже позаду. Садити можна як молоду розсаду, так і квітучі петунії. Ділянка для петуній має бути сонячною. Зазвичай петунії висаджують на краю клумби, тому що вони не високі та їх не видно за іншими квітами. Збережена копія