Як правильно різати ковбасу на стіл?
Нарізають під кутом 35-40 градусів. Так нарізана ковбаса виглядає естетичніше — шматочок у діаметрі виходить більше, ніж батон, і кутова нарізка дозволяє розкритися смаку — адже ковбасна маса неоднорідна. Сиркопчену ковбасу роблять із сирого подрібненого м'яса без теплової обробки.
Як оформити м'ясну тарілку?
У Росії до м'ясної тарілці Зазвичай подається хліб.
- До паштету найкраще підходить багет. …
- До м'якої нарізки – сільський коровай: його нарізають на скибочки середньої товщини.
- До сала – житній чи бородинський хліб, також нарізаний.
- В цілому тарілку добре доповнять крекери із сіллю, гриссіні, хрусткі палички.