Menu Close

Як стати пілотом авіаліній: кроки та вимоги

Мрія про політ із дитинства часто призводить людей до бажання стати пілотом авіаліній. Однак, для досягнення цієї мети, необхідно пройти серйозний шлях навчання та здобути спеціальну освіту.

Все починається з вибору відповідного навчального закладу. Для навчання на пілота авіаліній необхідно обрати авіаційний коледж чи університет із відповідним факультетом. Тут студенти отримають теоретичну базу та практичні навички, необхідні для ведення авіаційного судна.

Після здобуття освіти, необхідно пройти спеціалізовану підготовку та отримати дозвіл на пілотування. Це включає набір досвіду польотів під керівництвом досвідчених інструкторів, проходження тестів на знання правил і процедур польоту, а також успішне проходження медичного огляду, щоб переконатися у відмінному фізичному та психологічному стані.

Стати пілотом авіаліній – це велика відповідальність. Пілот повинен бути уважним, мати гарну реакцію, вміти працювати в команді і приймати вірні рішення в екстремальних ситуаціях. Крім того, пілот повинен бути готовий до постійного навчання та самовдосконалення, оскільки авіаційна технологія постійно розвивається, і з'являються нові процедури та правила польоту.

Що потрібно, щоб стати пілотом авіаліній
ВимогиОбов'язкові умови
ВікМінімум 18 років
ОсвітаВища технічна
Знання мовАнглійська на рівні не нижче Intermediate
Здоров'яВідсутність протипоказань до польотів
Досвід польотівМінімум 1500 годин польотного часу
ПосвідченняАТР (Аеронавігатор-техніка) або ліцензія на право керування повітряним судном (ЛПУВС)
ТренуванняПройдені курси тренувань та навчання
ТестуванняПроходження психологічних та медичних тестів

Так, щоб стати пілотом національних авіаліній, потрібно мати запис у льотній книзі пілота про 150 годин польоту (40 годин на навчальному літаку та 110 годин на двомоторному) і свідоцтво пілота комерційної авіації (CPL)При цьому одна година оренди навчального літака коштує в середньому $200.

Скільки коштує навчання на пілота в Україні?

В Україні вартість отримання ліцензії пілота може становити від 50 тисяч гривень до 200 тисяч гривень. Скільки років потрібно вчитися на пілота? Час навчання на пілота також залежить від типу ліцензії та школи, в якій ви навчатиметеся.

Що потрібно здавати, щоб стати пілотом?

Для вступу до ССЗ достатньо атестата (конкурс проводиться за середнім балом), а для навчання у вузі на льотчика необхідно здати ЄДІ з російської мови, математики та фізики або інформатики. Навчання цієї відповідальної та непростої професії, у будь-якому випадку, триватиме не менше 5 років (навіть при вступі до ССЗ).

Скільки навчатись на пілота в Україні?

А ще головне — скільки», — наголосив міністр оборони України. «Мінімальний термін на підготовку пілотів – шість місяців», – нагадав міністр оборони України.