Menu Close

Як правильно налаштувати укулеле з 4 струнами: корисні поради та інструкція

Укулеле – це невеликий інструмент із чотирма струнами, який приносить радість та задоволення своїм власникам. Однак, щоб отримати максимум задоволення від гри, важливо правильно налаштувати струни. На перший погляд, це може здатися складним завданням, але насправді налаштування укулеле не таке вже й складне.

Перше, що потрібно зробити, щоб налаштувати укулеле, це визначитися з тим, який звук має бути у першої струни. Зазвичай це звук ля, але його можна встановити на власний розсуд. Для цього можна скористатися діапазоном нот, на якому позначено звук і підлаштувати першу струну до тих пір, поки вона не дасть потрібний звук.

Другий крок у налаштуванні укулеле – це підлаштувати решту струн відносно першої. Щоб переконатися, що всі струни звучать правильно, можна зіграти акорд на відбудованих струнах і перевірити, чи звуки відповідають потрібним нотам. Якщо якась струна не звучить правильно, потрібно її рухати штифтом доти, доки вона не даватиме потрібний звук.

Таким чином, підлаштувати укулеле із чотирма струнами – це нескладно. Важливо лише правильно налаштувати першу струну та підлаштувати інші щодо неї. Після цього можна насолоджуватися грою та отримувати задоволення від укулеле.

Як налаштувати укулеле 4 струни
СтрунаНазва нотиНомер нотиНалаштовується на
1G1Перший лад на 4-й струні (G)
2C2Перший лад на 3-й струні (C)
3E3Перший лад на 2-й струні (E)
4A4Відкрита струна (A)

Як налаштувати 4 струну на укулелі?

Як ви знаєте, у укулеле 4 струни. Для початку, за допомогою тюнера налаштуємо першу струну – A4 (Ля) (найнижча струна). Далі, другу струну затискаємо на 5 ладу і досягаємо однакового з першою струною звучання. Відкрита друга струна видаватиме ноту E4.

Чим налаштувати укулеле?

Ви можете використовувати духовий камертон, вилковий камертон, електронний камертон, піаніно або будь-який інший налаштований інструмент як зразок. Для цього затисніть 5-й лад другої струни та налаштуйте її звучання відповідно до звучання першої струни.

Як мають стояти струни на укулелі по товщині?

Відлік струн йде знизу вгору. Найтовстіша струна — третя, а не остання, як на гітарі! Наступна за товщиною – друга. А четверта та перша струна — однакові та найтонші.