Menu Close

Яке дерево забирає сили: легенди та повір'я

Весь світ оточений зеленню дерев. Вона приносить нам свіже повітря, захищає від зайвої спеки та шуму, створює затишну атмосферу. Але є особливі види дерев, які, навпаки, можуть забирати наші сили та енергію.

Одне з таких дерев – ясен. Воно відоме своєю здатністю притягувати себе негативні енергії. Ясен здатний витягувати енергію з людей, викликаючи втому, депресію та дратівливість. Поряд з ясенем часто виникають неприємні відчуття, сонливість та занепад сил. Щоб запобігти негативному впливу ясеня, рекомендується не перебувати поруч із ним надовго і максимально уникати контакту з його листям та корою.

Ще одним деревом, здатним відбирати наші сили, є верба. Верба відома своєю здатністю притягувати енергію страждання та горя. Вона може викликати почуття втоми, смутку та тривоги. Контакт з вербою також рекомендується обмежувати, щоб зберегти позитивні емоції та енергію.

ДеревоСили, що забираються деревом
БерезаЗаспокоєння, очищення енергії
СоснаОмолодження, зміцнення імунітету
ДубСила, стійкість, впевненість
ВербаЦілюща енергія, спокій

Згідно з переказами, осика виганяє злий дух, забирає негативну енергію, знімає втому та напругу, а липа, у свою чергу, вважається «святим деревом».

Які дерева забирають енергію в людини?

Позитивну біоенергетику мають (у порядку черговості) дуб, дерева хвойних порід (особливо сосна), акація, клен, береза, горобина. До дерев-споживачів (з негативною біоенергетикою) відносяться осика, каштан, тополя, верба, ялина, в'яз, черемха та інші дерева, що швидко ростуть.

Яке дерево забирає негативну енергію?

Вважається, що є дереваякі добре забирають погану енергетику, це наприклад:

  • Осика може допомогти зняти тривожність та нервозність, а також добре чистить ауру людини.
  • Сосна здатна зняти роздратування та стрес.
  • Ялина, як і багато хвойних дерева, заспокоює.

Яку силу надає береза?

Береза ​​– ніжне, співчутливе дерево з дуже м'яким, лагідним, але водночас сильним впливом. Саме до берези слід звертатися хворим, ослабленим і одужуючим людям. Вона полегшить страждання, допоможе легше перенести хворобу.

Яка енергетика дуба?

Енергетика дуба зміцнює авторитет і солідність людини, посилює честолюбство, проникливість і владність, дає розуміння подій, бадьорість і оптимізм, що відбуваються, але не вітає прояви бурхливих веселощів. Не любить скигліїв, також не варто з ним спілкуватися в роздратованому стані.