Menu Close

Чому гриби починають рости в орхідеях: причини та способи боротьби

Гриби, що з'являються в орхідеях, можуть викликати неспокій у багатьох садівників. Однак, незважаючи на те, що вони виглядають дещо неприємно, вони не завжди становлять загрозу для рослини. Розуміння причин, чому ростуть гриби в орхідеях, може допомогти боротися з цією проблемою та зберегти здоров'я вашої орхідеї.

Однією з основних причин росту грибів в орхідеях є висока вологість та нестача повітрообміну. Орхідеї воліють високу вологість, але при недостатньому повітрообміні конденсат може збиратися на листі та стеблах, створюючи сприятливе середовище для розвитку грибів. Особливо це може відбуватися, якщо рослина знаходиться в закритому заміському будинку або тепличних умовах.

Ще однією причиною появи грибів в орхідеях може бути зараження ґрунту чи субстрату, що використовується для вирощування рослини. Якщо ґрунт чи субстрат містять суперечки грибів, вони можуть почати розвиватись, коли умови стають сприятливими. Це може статися, наприклад, якщо вода застоюється у піддоні чи кашпо.

Не всі гриби, що ростуть в орхідеях, становлять ризик для рослини. Деякі гриби можуть бути абсолютно нешкідливими і навіть сприяти розкладанню органічного матеріалу у ґрунті. Однак деякі види грибів можуть бути патогенними та викликати захворювання рослин. Тому, якщо ви виявили гриби в орхідеї, важливо визначити їхній вигляд і вжити відповідних заходів для їх усунення, якщо вони становлять загрозу для рослини.

Чому ростуть гриби в орхідеях
ПричинаОпис
1Незадовільні умови вирощування
2Нестача світла
3Надмірне зволоження ґрунту
4Погана циркуляція повітря

Що робити, якщо в грунті орхідеї ростуть гриби?

При виявленні в субстраті будь-яких грунтових грибів, незалежно від того, чи видно через стінки прозорого горщика тільки ватяні кульки (склероції) або ж на поверхні вже ростуть гриби. орхідею потрібно обов'язково дістати з горщика, добре промити її кореневу систему в теплій воді і

Як боротися з грибком у орхідеї?

Якщо ви помітили найменшу кількість цвілі, достатньо буде ґрунтовно просушити орхідею і дати їй більше світла. Надалі потрібно відрегулювати полив – поливати лише після повного висихання субстрату. Якщо субстрат спочатку занадто вологоємний, або засолений, що розклався – його потрібно замінити. Збережена копія

Чому в орхідеї ростуть гриби?

Насамперед поява грибів означає дві речі: Орхідея посаджена в органічний субстрат. Якщо ваш фаленопсис росте в корі, то при досягненні певного рівня вологості може початися грибний сезон. У рослин, які посаджені в керамзит або піноскло такої проблеми не виникає, нема звідки взятися суперечкам.